Полузащитникът на "Арсенал" Месут Йозил подписа нов договор до лятото на 2021 г., обяви Би Би Си. Германският национал ще получава рекордна за клуба седмична заплата от 350 хиляди паунда.

Новият договор слага край на продължилите няколко месеца спекулации около бъдещето на 29-годишния футболист. Неговият контракт изтичаше след края на настоящия сезон и той можеше да си тръгне като свободен агент през лятото.

Йозил беше привлечен в "Арсенал" от "Реал" (Мадрид) през 2013 г. срещу 42.5 милиона паунда. Тогава това беше рекордна трансферна сума в историята на лондонския клуб. Тя беше подобрена през лятото, когато бяха платени 46.5 милиона паунда.

Йозил има 179 мача и 36 гола за "Арсенал". С екипа на "артилеристите" той спечели четири трофея - три пъти Купата на Англия (2014, 2015 и 2017 г.) и Къмюнити шилд (2015 г.).

Подписването на новия договор на германския халф се случи в деня, в който "Арсенал" счупи трансферния си рекорд с привличането на Пиер-Емерик Обамеянг от "Борусия" (Дортмунд). Лондонският клуб ще плати 56 милиона паунда за габонския нападател.

Dnevnik.bg