"Челси" привлече нападателя на "Арсенал" Оливие Жиру. 31-годишният французин подписа договор за 18 месеца и получи фланелката с №18. Според британските медии трансферната сума, която сините ще платят, е 20 милиона паунда.

"Челси" е един от най-големите клубове във Висшата лига. Те може би спечелиха най-много трофеи през последните шест-седем години. Това е огромен клуб и за мен е чест да подпиша с "Челси". Нямам търпение да започна да играя", каза Жиру след обявяването на трансфера.

Преминаването на французина на "Стамфорд бридж" беше част от тристранната сделка по привличането на Пиер-Емерик Обамеянг в "Арсенал". "Артилеристите" решиха да пратят Жиру в "Челси", който от своя страна даде под наем Миши Батшуай на "Борусия" (Дортмунд).

"Оливие е доказан талант на най-високо ниво и ние сме много доволни, че вече можем да го наречем играч на "Челси". Той вкарва редовно голове през цялата си кариера, а освен това е добре аклиматизиран към английския футбол и Висшата лига. Сигурни сме, че ще бъде фантастично попълнение", каза директорът на "Челси" Марина Грановская.

Жиру пристигна в Англия през лятото на 2012 г., след като изведе "Монпелие" до сензационна титла във Франция и стана голмайстор на Лига 1.

"Арсенал" плати за него 9.6 милиона, а французинът се отплати със 105 гола в 253 мача във всички турнири.

С екипа на "артилеристите" той спечели четири трофея - три пъти Купата на Англия (2014, 2015 и 2017 г.) и Къмюнити шилд (2015 г.).

Dnevnik.bg