Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка ще участва в тенис турнира в София. 32-годишният швейцарец влиза в основната схема на мястото на миналогодишния шампион Григор Димитров, който се отказа заради контузия в рамото.

"Доволен съм, че шампион като Стан се съгласи да играе, приемайки поканата ни, и то в такъв кратък срок. В тези времена на велики играчи в тениса има само няколко души, които са успели да завоюват титли от Големия шлем. Стан е сред тях. Има не просто една, а три титли от Големия шлем", заяви директорът на турнира в София Пол Макнами.

"Щастливи сме, че ще можем да покажем голям шампион като него на феновете в България и публиката в София ще може да се наслади на играта му", допълни австралиецът.

Вавринка ще играе за пръв път на българска земя. Той е първият шампион от Големия шлем, който ще участва в София. Настоящото издание на надпреварата от категория "АТП 250" е трето и последно по договор.

Трите покани за основната схема вече бяха раздадени на български тенисисти, но участието на Вавринка в София стана възможно чрез правилото на АТП за извънредна смяна.


Швейцарецът, който заради контузия в коляното пропусна втората половина на 2017 г. и падна до №15 в ранглистата, ще заеме мястото на Димитров като поставен под №1 в София.

"Беше разочароващо да научим, че Григор няма да може да дойде след такъв успешен сезон. Пожелаваме му бързо възстановяване", каза Пол Макнами.

Французинът Адриан Манарино ще е №2 в основната схема, а останалите поставени са №3 Жил Мюлер, №4 Филип Колшрайбер, №5 Робин Хаазе, №6 Виктор Троицки, №7 Жоао Соуза и №8 Евгени Донской.

Дневник