Бърнли" върна интригата за титлата във Висшата лига, след като спря лидера в шампионата "Манчестър сити". Виненочервените продължиха да играят много силно срещу водещите тимове на Острова и завършиха наравно 1:1 с "гражданите".

"Сити" поведе на "Търф моор" чрез Данило, но осем минути преди края на мача Гудмундсон донесе точката на "Бърнли". Равенството увеличи преднината на "гражданите" пред "Манчестър юнайтед" на 16 точки, но по-късно днес "червените дяволи" играят с "Хъдърсфийлд" на "Олд трафорд".

За първи път от 25 мача насам "Сити" не успя да спечели мач, в който първи отбеляза гол. За последно това се беше случило през април 2017 г. при 2:2 с "Арсенал".

Освен това за първи път този сезон "гражданите" загубиха точки в последните 10 минути на свой мач, като досега главно отбелязваха попадения в края на срещите си.

Притиснат от кадрови проблеми заради контузии Хосеп Гуардиола заложи на състав, който игра и в предишния мач. "Гражданите" бяха агресивни от самото начало, но добрата игра на "Бърнли" не позволяваше да се стига до големи опасности.

В 22-ата минута Данило откри след прекрасно изпълнение. "Гражданите" задържаха топката около наказателното поле на домакините след корнер и с мощн щут от около 24 метра, бразилецът не остави шансове на Ник Поуп – 0:1.

През втората част домакините се активизираха и погледнаха по-смело към вратата на Едерсон. "Гражданите" имаха повече работа в защита основно заради опасните контраатаки на "Бърнли". Най-доброто положение за виненочервените пропусна Аарън Ленън, чийто удар срещна страничния стълб.

За "Сити" Рахийм Стърлинг можеше да обезсмисли всичко, но от два метра не уцели празната врата.

Така се стигна до заключителните 10 минути, в които футболистите на "Бърнли" бяха по-активни. В 82-ата минута десният бек Мат Лоутън центрира, а Йохан Берг Гудмундсон засече топката в мрежата на Едерсон. В ситуацията добре не се представи и Кайл Уокър, който изпусна халфа на "Бърнли".

Озадачителен за отбора на Хосеп Гуардиола се оказа фактът, че в трето поредно гостуване "гражданите" не успяха да спечелят. В последния ден от 2017 г. те направиха 0:0 с "Кристъл палас", а в средата на януари допуснаха и първа загуба за сезона 3:4 от "Ливърпул". За сметка на това формата на тима като домакин е коренно различна.

Дневник