Двама от тримата българи в основната схема на тенис турнира в София попаднаха в потока на поставения под №1 Стан Вавринка. Носителят на три титли от Големия шлем, който зае мястото на миналогодишния шампион Григор Димитров, почива в първия кръг и ще започне участието си в четвъртък.

Във втория кръг съперник на швейцареца ще е победителят от държавното първенство на България Александър Донски или играч от квалификациите.

Младата надежда на българския тенис Адриан Андреев също попадна в първата четвърт на схемата. 16-годишният тенисист, който ще направи дебют в основна схема на турнира от световния тур на АТП, ще играе в първия кръг с Денис Истомин.

31-годишният играч от Узбекистан, който миналата година детронира Новак Джокович на Australian Open, заема 75-ото място в световната ранглиста. Той е достигал до №33 и има две титли в кариерата си.

Победителя от мача между Андреев и Истомин ще срещне във втория кръг с поставения под №7 Виктор Троицки, който игра финал в първото издание на турнира в София.

Най-предно класираният българин в надпреварата след оттеглянето на Димитров - Димитър Кузманов, също изтегли доста тежък жребий. Втората ракета на България ще срещне на старта поставения под №7 Жоао Соуза. 28-годишният португалец е 68-и в ранглистата, достигал е до №28 и има две титли от календара на АТП.

Победителят от двубоя между Кузманов и Соуза ще се изправи във втория кръг срещу германеца Максимилиан Мартерер. В тази втора четвърт на схемата са още поставеният под №4 Филип Кошлрайбер и Серхий Стаховски. Те ще играят в първия кръг с квалификанти.

В долната половина на схемата се оформиха двете най-интригуващ срещи от първия кръг. Финалистът от Australian Open 2006 Маркос Багдатис ще играе с представителя на Казахстан Михаил Кукушкин, а бившият №8 в света Михаил Южни от Русия ще срещне друг ветеран - италианеца Андреас Сепи.

Победителят от мача между Южни и Сепи ще играе във втория кръг с поставения под №3 Жил Мюлер от Люксембург. Водач в долната половина на схемата е Адриан Манарино. Французинът ще срещне във втория кръг Раду Албот от Молдова или квалификант.

Днес беше изтеглен и жребият за турнира на двойки, в който ще участват четирима българи. Кузманов и Васко Младенов ще се изправят срещу американско-индийския тандем Скот Липски и Дивиж Шаран, а Донски и Александър Лазаров ще срещнат Джейми Черетани от САЩ и Сандер Жил от Белгия.

Дневник