Байерн" (Мюнхен) постигна осма поредна победа в Бундеслигата и десета във всички турнири, след като надигра с 2:0 "Майнц" като гост. Баварците стигнаха сравнително лесно до успеха на "Опел арена" като и двете попадения паднаха преди почивката. Точни за шампионите бяха Франк Рибери и Хамес Родригес.

Със спечелените три точки "Байерн" увеличи преднината си на върха в подреждането и вече има 18 точки повече от втория "Байер" (Леверкузен). "Аспирините" завършиха 0:0 като гост на "Фрайбург", докато "Шалке" допусна обрат срещу опашкаря "Вердер" на "Фелтинс арена". Кралскосините водеха с 1:0 до 79-ата минута, но Макс Крузе и Златно Юнузович донесоха успеха на "бременските музиканти".

Баварците имаха тотално надмощие в срещата, а първото попадение падна в 33-ата минута. Защитата на "Майнц" изчисти топката след корнер, но тя попадна право на крака на Рибери, който с удар от въздуха не остави шансове на вратаря.

Французинът вкара своя 114-и гол с екипа на "Байерн" във всички турнири. Рибери вече е на 11-о място в клубната ранглиста, а от действащите играчи на баварците повече от него имат само трима: Роберт Левандовски и Ариен Робен (по 134), както и Томас Мюлер (167).

Минута преди почивката "Байерн" си подпечата победата след много красив гол на Хамес. Колумбиецът овладя на гърди центрира на Корентен Толисо и с ефектно изпълнение удвои аванса на гостите.

През втората част "Майнц" опита всичко, за да промени резултата, но опитният отбор на "Байерн" не допусна никаква изненада.

Дневник