Манчестър юнайтед" се възползва от грешната стъпка на "Манчестър сити" по-рано през деня и съкрати с две точки преднината на градския си съперник. "Червените дяволи" надиграха на "Олд Трафорд" новака "Хъдърсфийлд" с 2:0 след голове на Ромелу Лукаку и Алексис Санчес. За чилиеца това беше първо попадение след трансфера му от "Арсенал".

Двубоят отбеляза 60 години от самолетната катастрофа в Мюнхен, при която загиват осем футболисти на тима. Трагедията от Мюнхен на 6 февруари, беше отбелязана по-рано заради близостта на двубоя до датата.

За пореден път този сезон "Юнайтед" не успя да се разпише през първата част като срещна много добре организиран съперник срещу себе си. "Териерите" приеха играта в собствената си половина с единствената цел да се защитават. Силни изяви на вратата на гостите имаше и стражът Льосъл, който спаси всички опасни положения.

През първата част взаимодействието между четворката в нападение Ромелу Лукаку, Джеси Лингард, Хуан Мата и Алексис Санчес не се получи, като всеки от тях действаше прекалено индивидуално.

Едва десет минути от началото на второто полувреме обаче бяха нужни, за да успеят "червените дяволи" да се разпишат. Хуан Мата центрира отстро отляво, а Лукаку засече центрирането му, за да отбележи своя 97-и гол във Висшата лига.

Попадението успокои футболистите на Жозе Моуриньо, които започнаха да действат по-уверено в предни позиции, но и пропуснаха доста положения. Все пак в 68-ата минута Майкъл Хефеле повали Санчес в наказателното поле и рефера Стюърт Атуел посочи бялата точка.

Чилиецът стреля слабо и Льосъл отрази първоначалния му удар, но при добавката Санчес се разписа, ознаменувайки първия си мач на "Олд Трафорд".

В последните 20 минути футболистите на "Хъдърсфийлд" погледнаха малко по-смело в атака, но така и не успяха да застрашата сериозно Давид Де Хеа. "Териерите" завършиха срещата без точен удар, а Де Хеа отбеляза своя мач №300 за "Юнайтед" във всички турнри със суха мрежа.

Освен победата на "Юнайтед" срещите от програмата за кръга от 17 часа отбеляза и мач №10 000 във Висшата лига. От лигата потвърдиха, че по реда на започване на срещите "Брайтън" и "Уест Хем" са изиграли юбилейния мач за първенството.

На "Амекс стейдиъм" на южния бряг "чайките" се наложиха с 3:1. Глен Мъри откри още в осмата минута, но Хавиер Ернандес изравни в 30-ата. След почивката с голове на Искиерд и Грос "Брайтън" взе трите точки.

Дневник