Неубедителното представяне на "Реал" (Мадрид) от началото на сезона в Ла Лига продължи и при гостуването на "Леванте". Седмица, след като спечелиха убедително срещу другия тим от града "Валенсия", този път шампионите на Испания нямаха такъв късмет и взеха само точка след 2:2

Двубоят беше изпълнен с много драма, като минута преди края "Реал" се виждаше победител от двубоя след попадение на Иско. Италианецът Джампаоло Пацини, който дебютира за "Леванте" обаче изравни резултата.

Тимът на Зинедин Зидан започна добре двубоя, като на общинския стадион във Валенсия беше с всичките си големи звезди. Само след 11 минути игра "Реал" поведе с попадение на капитана си Серхио Рамос. Централният защитник засече топката след центриране на Тони Кроос.

За Рамос това беше гол в 14-и пореден сезон в Ла Лига. От 2004-05 насам андалусиецът е най-резултатният защитник в испанското първенство с 52 попадения.


Тъкмо когато нещата отиваха към преднина за "Реал" на почивката, "Леванте" успя да изравни. Домакините организираха бърза контраатака, Моралес изскочи сам срещу вратаря, но ударът му беше спасен. Все пак топката стигна до Еманюел Боатенг и той я прати в мрежата – 1:1.

През втората част се игра основно пред вратата на "Леванте" и десетина минути преди края "Реал" стигна до важно попадение. Карим Бензема влезе в ролята на асистент и подаде към Иско, който изведе шампионите напред.

Радостта на мадридчани обаче не траеше дълбо, като в 89-ата минута Пацини вкара за "Леванте". Италианецът, който беше привлечен няколко дни по-рано от "Верона", донесе точката на новия си тим.

Равенството прекъсна серията на "Реал" от две поредни победи. Мадридчани остават на 18 точки зад лидера "Барселона" и заемат четвъртото място в подреждането. "Леванте" е с 20 точки, на три пред зоната на изпадащите.

Дневник