Реал" (Мадрид) изостава на 18 точки от "Барселона" при оставащи 17 мача до края на сезона и не се вижда как може да се доближи до каталунците. В събота шампионът на Испания записа нов колеблив резултат при гостуването на "Леванте" и стигна само до 2:2. Това доведе до нова порция критики към футболистите и треньора Зинедин Зидан.

Мадридчани вече бяха с всичките си звезди, но и това не промени представянето на отбора. Въпреки това наставникът Зидан отказа да критикува тима.

"Няма да се уморя да повтарям, че първенството не е свършило. Все още има доста точки, за които да играем, така че трябва да намерим постоянство", каза Зидан на пресконференцията след двубоя с "Леванте".

Според него тимът му е загубил точки в спечелен мач, в който е било задължително "Реал" да запише трета поредна победа в шампионата.

"Трудно е да приемеш такъв резултат, особено когато си бил по-добрият отбор на терена. Вторият гол определено ни костваше победата", добави французинът.

Той оправда смяната на Кристиано Роналдо в края на двубоя с желание да заздрави халфовата си линия. Португалецът беше сменен малко след гола на Иско за 2:1, като вместо него влезе Марко Асенсио.

Капитанът на тима Серхио Рамос определи формата на "Реал" като много лоша, заради голямата разлика от "Барселона".

"Обичайно не е нормално да сме толкова зад тях. Този сезон направихме много неща по много лош начин и ето какъв е резултатът. Но аз искам да останем позитивни, защото Шампионската лига е единственото, което може да ни спаси в този момент", каза защитникът.

Следващият уикенд испанският първенец посреща "Реал сосиедад", а няколко дни по-късно на "Бернабеу" е първият осминафинален сблъсък с ПСЖ в Шампионската лига.

Дневник