След поредица от три поредни победи "Милан" допусна грешна стъпка в Серия А и спря изкачването си в подреждането. "Росонерите" стигнаха само до 1:1 като гост на "Удинезе", който е техен пряк съперник в битката за участие в Европа.

Сусо изведе "Милан" напред още в началото на двубоя, но през втората част разконцентрирани действия на вратаря Джанлуиджи Донарума доведоха до негов автогол. За капак "росонерите" завършиха и с човек по-малко.

Съперникът на "Лудогорец" в Лига Европа започна много агресивно на "Дачия арена" и се стремеше да контролира случващото се на терена. След само девет минути игра футболистите на Дженаро Гатузо поведоха благодарение на хубаво изпълнение на Сусо. Испанецът изстреля истински снаряд от почти 30 метра и изненада Албано Бицари – 0:1.

До почивката "Милан" имаше превъзходство, но не успя да се възползва и да си осигури комфортна преднина. През втората част ролите се смениха и домакините погледнаха по-смело в атака, опитвайки се да притиснат "росонерите".

Проблемите за тима на Гатузо започнаха в последните 20 минути, когато Давиде Калабрия беше изгонен за втори жълт картон. Това беше шести червен картон за "росонерите" от началото на сезона, като никой друг отбор не е имал толкова изгонени играчи. Оставането с десет души притесни отбора и "Милан" прие играта в собствената си половина, но действаше панически.

В 76-ата минута Кевин Лазаня опита да центрира, топката се отклони първоначално в Леонардо Бонучи, а в опита си да я изчисти Донарума я отклони в мрежата си.

Равенството свали "Милан" с едно място надолу и тимът вече е осми с 35 точки, следван от "Удинезе" с 33.

В друг двубой от програмата за деня "Ювентус" разгорми "Сасуоло" със 7:0 и постигна най-убедителната си победа от началото на сезона. Шампионите на Италия вкараха седем попадения за първи път от повече от три години, след като на 9 ноември 2014 г. победиха със същия резултат "Парма".

Много силен мач на "Алианц стейдиъм" направи Алекс Сандро, който откри головото шоу. Бразилецът се разписа в деветата минута след продължително разбъркване, а в 24-ата подаде на Сами Кедира, който удвои.

Три минути по-късно отново Кедира се разписа, след пас на Миралем Пянич и озовавайки се на върха на атаката, не сгреши. В 38-ата минута двамата размениха ролите си и босненецът вкара след подаване на Кедира и мощен шут от границата на наказателното поле.

За първи път този сезон "бианконерите" отбелязаха повече от два гола преди почивката, с което решиха и изхода на двубоя.

През втората част дойдоха минутите на Гонсало Игуаин, който вкара хеттрик. Аржентинецът направи 5:0 в 63-ата минута с диагонален удар, а четвърт час преди края вкара и след подаване на Маркизио, залъга вратаря и плъзна топката в опразнената врата.

Крайното 7:0 стана факт в 83-ата минута, когато Игуаин получи пас от Федерико Бернардески и прати топката над плонжа на вратаря Консили.

В класирането "Ювентус" води с 59 точки, с две повече от "Наполи", който по-късно гостува на последния "Беневенто". "Лацио" е трети с 46 точки и също мач по-малко.

Дневник