Със своя гол №100 във Висшата лига Хари Кейн спаси "Тотнъм" от загуба на "Анфийлд" при гостуването на "Ливърпул". Сблъсъкът между двата тима завърши наравно 2:2 като до последната секунда можеше да се случи всичко.

Десетина минути преди края на срещата "Ливърпул" изглеждаше като сигурен победител, но сам си направи мача труден и беше изправен пред това да допусне обрат. В петата минута на продължението Кейн донесе точката на "шпорите" минута след като Мохамед Салах беше вкарал втория си гол, за да изведе "Ливърпул" напред.

Равенството остави червените на трето място във Висшата лига, но на пет точки зад "Манчестър юнайтед". "Тотнъм" също запазва петата си позиция, като е с 49 точки, с една по-малко от "Челси" и две зад "Ливърпул".

Двубоят на "Анфийлд" започна повече от добре за домакините, които поведоха след само три минути игра. Разконцентрирани действия на Ерик Дайър позволиха на Мохамед Салах да остане сам в наказателното поле и да изведе червените напред.

Египтянинът вкара 20-ия си гол във Висшата лига в едва 25-ия си мач. По този начин той стана футболистът на червените, достигнал най-бързо до подобна бройка.

До края на първото полувреме "Тотнъм" нямаше никакви аргументи и идеи как да стигне до изравнителен гол. Хари Кейн остана изолиран в предни позиции, а съотборниците му не успяха да създадат положения за него.

След почивката "Ливърпул" неочаквано се дръпна в защита и прие играта много дълбоко в полето си. Мърсисайдци заложиха само на дълги топки към Салах, а Юрген Клоп рано прибра тима си. Той дори направи дефанзивни смени още в 65-ата минута. С излизането на капитана Хендерсън червените изгубиха средата на терена, а с излизането на Мане вече нямаха и острота в атака.

Това буквално подкани "шпорите" да атакуват и в 80-ата минута резервата Винсент Уанаяма изравни. Кениецът се разписа с мощен изстрел от около 25 метра секунди след появата си на терена.

Заключителните 10 минути бяха много драматични, като "Тотнъм" получи дузпа три минути преди края. Хари Кейн беше в засада при подаването на Деле Али и въпреки корекцията от асистента Едуард Смарт, съдията Джонатан Мос реши да посочи 11-те метра.

Кейн стреля много силно, но право в центъра на вратата и Лорис Кариус без проблем спаси.

Това притесни "шпорите" и в първата минута на добавеното време Салах отново се разписа. Египтянинът се разходи между защитниците в бяло и с удар от много малък ъгъл преодоля Юро Лорис за втори път.

Последните секунди отново преминаха пред вратата на "Ливърпул", а след намеса на помощник съдията Смарт се стигна до втора дузпа. Той сигнализира за нарушение срещу Ерик Ламела от страна на Върджил ван Дайк.

Този път Кейн не сгреши и донесе точката на "шпорите".

Нападателят вкара своя гол №100 във Висшата лига в 141-ия си мач. В историята на надпреварата единствено Алън Шиърър е вкарвал 100 гол за по-малко мачове (124).

Дневник