Най-добрият спортист на България за 2017 година Григор Димитров очаквано беше награден и от Министерството на спорта и Българския спортен тотализатор по време на "Нощта на шампионите".

Тенисистът, който спечели четири титли през миналата година, но не успя да защити трофея си от София в провеждащия се в момента турнир от АТП 250 заради контузия, ще бъде награден и с 50 хиляди лева.

Българският спортен тотализатор раздаде премии за 215 хиляди лева на най-добрите спортисти през изминалите 12 месеца. Те бяха разделени в няколко категории, като за първи път освен 14 и 18 годишни, имаше приз и за спортист до 23 години.

Художествената гимнастика беше отличена с приз отбор на месеца за ансамбъла и треньор, който отиде в наставника на националния отбор Весела Димитрова.

На церемонията с "Венец на победителя" бяха наградени изявени спортисти и деятели, празнували кръгли годишнини: Христо Бонев (футбол), Николай Бухалов (гребане), Йордан Лечков (футбол), Иван Лебанов (ски бягане), Петър Киров (борба) и Методи Савов (алпинизъм).

Дневник