Шампионът на Висшата лига "Челси" беше унижен при гостуването на "Уотфорд", който не само победи селекцията на Антонио Конте, но накара тима на италианеца да изглежда безпомощен. Сините играха един час с човек по-малко на "Викъридж роуд", което беше една от основните причини "стършелите" да стигнат до успеха с 4:1.

Трой Дийни изведе "Уотфорд" напред след точно изпълнена дузпа в 42-ата минута, а най-интересно стана в последните 10 минути на мача. В тях "Челси" опита да отговори, стигна за кратко до равенство, но с три бързи попадения домакините подпечатаха заслужената си победа.

В третия си мач, начело на "Уотфор" испанският мениджър Хави Грасия най-накрая постигна успех. Преди това срещу "Саутхемптън" във ФА къп и "Стоук сити" за първенство "стършелите" дори не бяха отбелязали гол (0:1 и 0:0), но този път бяха категорично по-добрия отбор.

За сините това е втора тежка загуба в рамките на по-малко от седмица. Преди няколко дни шампионът загуби с 0:3 от "Борнемут" на своя "Стамфорд бридж" с 0:3. "Челси" има само една победа през 2018 г., постигната срещу "Брайтън".

В търсене на изход от трудната ситуация Конте направи три промени в единайсеторката, която загуби от "черешките" няколко дни по-рано. Тимът му обаче не играеше никак убедително, а в средата на терена "Челси" изпитваше огромни проблеми.

"Уотфорд" направи много силен мач, а в 30-ата минута получи голямо предимство, когато Тимуе Бакайоко получи втори жълт картон. Халфът действаше мудно, с много брак в действията си, а нарушенията му бяха наказани от рефера Майк Дийн, който не се посвени да го изгони.

В края на първата част домакините получиха дузпа, след като новото попълнение Жерар Деулоуфеу, който играе на "Викъридж роуд" под наем от "Барселона" спечели 11-метровия наказателен удар, оказвайки се очи в очи с Тибо Куртоа. Испанецът пусна топката покрай вратаря на "Челси", който беше набрал скорост и не можа да избегне сблъсък между двамата.

Капитанът на "стършелите" Трой Дийни застана зад топката и не сбърка от бялата точка.

През втората част качеството в играта на "Челси" не се промени осезаемо. Сините нямаха и толкова по-голямо предимство при владението на топката, а численото предимство на "Уотфорд" изигра голяма роля. Домакините продължиха да бъдат много агресивни, а за капак пропуснаха няколко положения.

До 75-ата минута сините имаха едва пет докосвания в наказателното поле на "Уотфорд", което доказа немощта на шампиона в нападение. Едва в заключителните 10 минути гостите направиха нещо в предни позиции, но то се оказа недостатъчно.

С първия си точен удар въобще в срещата "Челси" изравни, благодарение на Еден Азар. Белгиецът вкара след много красив удар, но вместо това да притесни "Уотфорд" и да вдъхнови шампиона за обрат, се случи точно обратното. Домакините не се стъписаха и отговориха 90 секунди по-късно, когато десният защитник Дарил Янмаат направи хубав рейд и двойно подаване с Роберто Перейра и се разписа в мрежата на Куртоа – 2:1.

В 88-ата минута Деулоуфеу ознаменува дебюта си за "стършелите" и силното си представяне с гол, а в първата минута на добавеното време се разписа и Перейра.

След 26 кръга "Челси" има 50 точки и е четвърти в подреждането, на 19 зад лидера "Манчестър сити". Сините са на една точка зад "Ливърпул" и шест за "Манчестър юнайтед", но във врата им дишат "Тотнъм" и "Арсенал", съотвено с 49 и 45.

Тимът на Антонио Конте има само една победа в последните си пет шампионатни срещи. Преди година на същия етап от сезона "Челси" беше първи във Висшата лига и имаше 63 точки, с 10 повече от най-близкия си преследвач по това време "Тотнъм".

За "Уотфорд" победата е първа след серия от шест срещи без успех (четири загуби и две равенства). За последно "стършелите" бяха спечелили на "Боксинг дей" срещу "Лестър" у дома.

"Определено не играем добре в момента, опитах да предупредя всички, че ни чака труден период, но не знам какво не се получава. Със сигурност и аз правя грешки, не съм безгрешен, може би някои мои решения са много слаби", обясни Конте след което се ядоса, добавяйки че става въпрос за стартовите 11, които избира напоследъл.

Според италианеца след червения картон и попадението на "Уотфорд" за тима му е било трудно да се върне в мача.

"Не знам дали има натрупана умора в играчите. Те тичаха до края и се опитваха. Със сигурност трябва да променим играта си в следващите седмици, защото идва и мач за Шампионската лига ("Барселона" – бел. ред.), каза още Конте, уточнявайки, че не се притеснява за поста си.

Дневник