Мениджърът на "Челси" Антонио Конте ще запази работата си, съобщава Би Би Си. Според информацията в клуба не е обсъждана евентуална раздяла с италианеца въпреки провалите в последните мачове.

В понеделник шампионите претърпяха тежко поражение с 1:4 от "Уотфорд". Само пет дни по-рано те бяха разбити у дома с 0:3 от друг от борещите се за оцеляване отбори - "Борнемут". За пръв път от 1995 г. сините загубиха два поредни мача с разлика от три гола.

Шампионите имат само една победа в последните си пет двубоя във Висшата лига, като са четвърти на 19 точки от водача "Манчестър сити". За собственика на клуба Роман Абрамович и ръководството обаче ключово било, че "Челси" е в четворката и продължава да се бори в Шампионската лига и Купата на Англия.

Капитанът на отбора Гари Кейхил подкрепи мениджъра. По думите му футболистите трябва да се погледнат в огледалото и да поемат своята отговорност. "Мениджърът свърши изключителна работа", каза Кейхил.

Конте е пред угрозата да стане третият пореден мениджър, който печели титлата във Висшата лига и бива уволнен още през следващия сезон.

На пресконференцията след мача с "Уотфорд" италианецът няколко пъти заяви, че не е притеснен за поста си. Той посочи, че дава всичко от себе си. "Не съм притеснен. Не съм притеснен за работата си. Работя здраво всеки ден и давам 120% от себе си. Ако това е достатъчно - добре. В противен случай клубът може да вземе друго решение. Но аз не съм притеснен", каза Конте.

Дневник