Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер определи английските футболисти за най-добри в симулациите. Според французина местните играчи са взели пример от чужденците във Висшата лига.

"Спомням си за огромни случаи, когато чужди играчи са симулирали, но трябва да призная че английските футболисти се научиха много бързо и вероятно те са господари в момента", заяви Венгер на пресконференция преди двубоя между неговия "Арсенал" и "Тотнъм" в събота.

"Топчиите" гостуват на "Уембли" в търсене на победа срещу пряк конкурент за едно от първите четири места. В последните си два мача "Тотнъм" записа успех срещу "Манчестър юнайтед" и равенство срещу "Ливърпул", което беше белязано от слабо съдийство.

"Шпорите" получиха две спорни дузпи в края на двубоя за падания на Хари Кейн и Ерик Ламела. Преди това Деле Али получи жълт картон за симулация. Халфът на "Тотнъм" получи три жълти картона от началото на сезона именно за симулации.

"Не казвам на играчите да симулират, нито ги окуражавам да правят това. Трябва да премахнем симулациите от играта. Понякога футболистите си играят с правилата, но колко далеч могат да стигнат? Това зависи изцяло от съдиите", допълни Венгер.

Dnevnik.bg