Асен Букарев, който подаде оставка като главен мениджър на "Левски" и напусна клуба, назова причините за решението си. Бившият футболист обясни, че не е доволен от посоката, в която се движи клубът. Букарев призна, че селекцията на стадион "Георги Аспарухов" се прави от собственика Спас Русев и мениджъри до него, а всички останали са встрани и опитват да помагат.

"Разбрах, че г-н Русев е определил решението ми за детинско. Ако да се боря за това служителите да имат по-високи заплати, ако се боря да се направи ясна структура, значи аз съм дете", каза Букарев в студиото на "Спортно шоу Гонг" и обясни, че не е разговаря със собственика на сините Русев.

Главният мениджър добави, че си задава въпроси какво се случва вътре в клуба и няма отговори.

"Левски" се управлява еднолично и никой не знае истината докрай. Колко ни е бюджетът, какво планираме като стратегия и докъде ще стигнем. Просто лъскаме една ябълка отвън да изглежда добре, а отвътре тя е гнила обаче или какво. Опитах се да разбера за три месеца, но не разбрах. Уверенията пред всички нас са, че проектът "Левски" е дългосрочен, обаче кое ни дава гаранции за това", попита риторично Букарев.

Той обясни, че няма конфликт с треньора Делио Роси, с когото обаче "не е намерил общ език". Букарев беше помощник за кратко на италианеца, преди да бъде повишен. За последните 12 месеца това е третият човек, който заема функцията на главен мениджър или спортен директор след Станислав Ангелов и Даниел Боримиров.

"Не искам да съм част от една политика на използване на личности, на местенето им като пионки и напуснат. Г-н Русев сигурно е обиден, че не му се обадих, но и аз се обидих, когато той пращаше други хора да преговарят с други клубове, когато това е моя задача", каза още бившият главен мениджър и добави, че в последните години ръководството на "Левски" губи доверие в хората на неговия пост прекалено лесно.

Dnevnik.bg