Завръщането на "Манчестър юнайтед" в Шампионската лига доведе до по-добро финансово състояние на клуба. "Червените дяволи" обявиха приходи от 163.9 милиона паунда и оперативна печалба от 28.7 милиона за второто тримесечие на финансовата година, приключило на 31 декември.

За края на финансовата година през юни от "Олд Трафорд" очакват приходите им да бъдат в диапазона 575 - 585 милиона паунда. Сумата преди изплащането на данъците и лихвите пък ще бъде около 175 - 185 милиона.

В сравнение с второто тримесечие преди година приходите са нараснали с 6 милиона паунда, но оперативната печалба е по-ниска с 8.9 милиона. Това се дължи и на по-големите разходи, които имат от клуба.

Също така приходите от спонсори и търговия бележат спад с 1.4 милиона паунда, а тези от домакинските срещи са с 1.7 милиона по-малко. Все пак от клуба уточняват, че това се дължи на двата мача по-малко на "Олд Трафорд", които са изиграни в същия период.

За разлика от това приходите от телевизионни права са по-високи с над девет милиона паунда, основно заради участието в Шампионската лига.

"Нашият солиден бизнес модел и доброто ни състояние ни позволи да удължим договора на мениджъра Жозе Моуриньо и да привлечем Алексис Санчес. Очакваме с нетърпение остатъка от сезона", каза изпълнителният вицепрезидент на клуба Ед Удуърд.

В момента "Юнайтед" е втори във Висшата лига, но изостава с 13 точки от градския съперник "Манчестър сити".

Dnevnik.bg