Григор Димитров ще се завърне на корта в турнира от сериите АТП 500 в Ротердам. Надпреварата започва в понеделник 12 февруари, а българският тенисист е заявил тренировъчен корт, обяви директорът на турнира Рихард Крайчек.

Димитров се отказа от провеждащия се в моментa турнир в София от сериите АТП 250, заради болки в рамото. Той обясни, че не иска да рискува здравословното си състояние и затова избра да не защитава титлата си от 2017 г.

"Мениджърът на Зверев ми се обади да помоли да му запазя корт за петък. Григор Димитров и Вавринка също са резервирали тренировъчен корт, което значи че са здрави", каза Крайчек.

През миналия сезон в Ротердам Димитров стигна до четвъртфиналите, където отпадна от Давид Гофен.

Димитров ще бъде поставен под №2 в Ротердам, където водач на основната схема е Роджър Федерер. Шампионът от Australian Open заяви участието си в последния момент и ще играе за девети път в холандския град, където е победител от 2005 и 2012 г. Ако стигне до полуфиналите Федерер ще се върне на върха в световната ранглиста.

Маестрото ще участва с уайлд кард, който му беше даден в последния момент. "За мен този турнир е специален, помня първото ми участие през 1999 година, а от тогава мина дълго време. Знам, че тази година е 45-ото издание на турнира в Ротердам, така че ще се радвам да играя пред прекрасната публика там", каза Федерер.

Останалите, които са заявили участие в Ротердам са Александър Зверев, Гофен, Стан Вавринка, Томаш Бердих и шампиона от миналата година Жо-Вилфред Цонга.

На официалния постер на турнира, който беше публикуван преди няколко часа са именно Федерер, Димитров, Зверев, Вавринка и Цонга. Всички те ще са сред осемте поставени в надпреварата и ще започнат от втория кръг. Засега е ясно само, че носителят на 20 титли от Големия шлем ще изиграе първия си двубой в сряда или четвъртък.

Dnevnik.bg