"Марица" беше близо до първа победа в Шампионската лига по волейбол, но загуби в много драматичен двубой с полския "Хемик" (Полице). Българските волейболистки отстъпиха пред първенеца на Полша след 2:3 (19:25, 25:18, 25:23, 20:25, 11:15)

Възпитаничките на Иван Петков направиха много силен мач и пред собствена публика в зала "Колодрума" в Пловдив. Те загубиха първата част, но се съвзеха и взеха следващите два гейма. В четвъртия гейм опитният отбор на "Хемик" се справи, за да вкара двубоя в тайбрек.

Решителната пета част започна с много силни изяви на българките, които водеха през цялото време до 10:8. Тогава последва силна серия на "Хемик" на начален удар и няколко грешки на Радосвета Тенева, които пречупиха българския отбор.

За "Марица" три състезателки завършиха с по 17 точки – Нася Димитрова, Десислава Николова и Симона Димитрова, а Виктория Григорова добави 12.

"Отбор като нашия трябва да обръща внимание на детайлите срещу толкова силни тимове като "Хемик". Ясно е, че нямаме тяхната атака, нито сме толкова мощни, но трябваше да играем с повече разум. Мисля, че изгубихме мача още в четвъртия гейм", каза треньорът на "Марица" след двубоя.

Той обясни, че първото участие на българския отбор в Шампионската лига трябва да послужи като добра основа за добро бъдеще, а не трябва да се мисли за бързи резултати.

"На такова ниво две-три грешки решават мачовете. "Хемик" е много силен отбор. Не сме имали толкова големи очаквания, но показваме добра игра с малки изключения", каза Десислава Николова.

Поражението е четвърто за "Марица" в турнира. Преди две седмици българският шампион беше загубил тежко в Полша с 0:3 след много плаха игра, но този път игра вдъхновено и със самочувствие.

В последните си два мача от груповата фаза на турнира "Марица" гостува на "Визура" (Рума) на 20 февруари и на "Динамо" (Казан) с Елица Василева на 27 февруари.

"Насладих се да играя вкъщи, дори с националния отбор рядко имаме такава публика. Състезателките на "Марица" показаха истинските си възможности, а не както в предния мач. Нивото беше, както подобава на Шампионската лига. Затрудниха ни днес, не можахме да покажем нашата игра", каза центърът на "Хемик" Страшимира Симеонова.

Опитната българска националка се представи добре и завърши с девет точки.

Dnevnik.bg