Бившият №3 в света Станислас Вавринка се класира за четвъртфиналите в турнира на АТП в София. Швейцарецът победи в три сета Мартин Клижан, като трябваше да прави обрат – 4:6, 6:2, 6:3. Вавринка се нуждаеше от 2.01 часа, за да пречупи словака.

"Тук е много приятно, харесва ми да играя пред тази страхотна публика. Бях наясно, че мачът ще е труден, защото Мартин беше в добър ритъм, той изигра няколко двубоя тук. Сега ще се опитам да почина и да се възстановя за следващата среща", каза Вавринка.

Ключов в началото на мача се оказа седмият гейм, в който Вавринка допусна пробив. Клижан игра много агресивно и успя да спечели първия сет, с което изненада всички присъстващи в "Арена Армеец". Ключов за словака се оказа добрият му втори сервис, на който той спечели много голяма част от точките.

Загубеният сет мотивира Вавринка и швейцарецът вдигна темпото във втората част. Той получи голямо предимство, осъществявайки пробив при 2:1, а след това задържа разликата. В осмия гейм носителят на три титли от Големия шлем проби още веднъж съперника си, за да затвори втория сет с 6:2.

В третия сет ситуацията беше абсолютно същата, като Вавринка отново осъществи пробив в четвъртия гейм, а след това Клижан отпадна и физически. Словакът нямаше как да се бори с бившия №3 и напусна турнира.

Швейцарецът записа 16 аса и четири двойни грешки в двубоя, а Клижан завърши с 10 аса и пет двойни грешки.

На четвъртфиналите Вавринка ще играе с Виктор Троицки, а срещата е в петък.

Dnevnik.bg