Григор Димитров ще започне с мач срещу японеца Юичи Сугита участието си в турнира от сериите АТП 500 в Ротердам. Българинът ще се завърне в игра, след като заради проблем с рамото се отказа от провеждащия се в моментa турнир в София от сериите АТП 250.

Димитров е спечелил и двата си мача със Сугита. И двата са в турнири от сериите "Мастърс" на твърди кортове, като бяха изиграни през 2016 и 2017 г.

При успех във втория кръг българинът ще срещне победителя от мача между Филип Крайнович и Феликс Оже-Алиасим. По-натам е възможна среща с Лука Пуи.

Миналия сезон в Ротердам Димитров стигна до четвъртфиналите, където загуби от Давид Гофен. Сега може да се стигне до нов мач помежду им, но в полуфиналите.

Българинът е бъде поставен под №2 в Ротердам, като водач в основната схема е Роджър Федерер. Шампионът от Australian Open заяви участието си в последния момент и ще играе за девети път в холандския град.

Швейцарецът започва с мач срещу квалификант. Федерер, който е шампион от 2005 и 2012 г., ще се върне на върха в световната ранглиста, ако стигне до полуфиналите.

Дневник