Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова се срещна днес с българските спортисти в Пьонгчанг. В международната зона на олимпийското село тя поздрави българските състезатели и има пожела успех и късмет в предстоящите стартове.

"Искам да ви дам цялата сила, която имам. Ето че дойде време за най-истинските и престижни стартове. Всеки един от вас вече е победител, щом е тук на олимпиадата, сред най-добрите в света", каза Костадинова по време на срещата.

По думите й самото достигане до олимпийските игри е голям успех. "Вие преминахте тежки квалификации и пресявки. В Пьонгчанг можете само да спечелите. Искам да ви окуража, да ви пожелая да сте силни и горди като българи. Стартът е равен за всички. Ще ви подкрепяме всячески, целият български народ ще бъде с вас. Желая ви успех и късмет в предстоящите стартове", допълни председателят на БОК.

В последвалите разговори спортистите споделиха впечатления от досегашното си пребиваване в Пьонгчанг и от условията в олимпийското село и по състезателните обекти. Костадинова пък ги похвали за начина, по който са изглеждали по време на церемонията по откриването на игрите.

"Снощи бяхте най-красивите на стадиона по време на дефилето на нациите. Всички ме поздравяваха в официалната ложа за начина, по който изглеждаше нашата делегация на парада и пожелаваха успех на България", каза още Костадинова.

Поздравления към българските олимпийци отправи и Спас Русев в качеството си на председател на Надзорния съвет на един от спонсорите на БОК - "Виваком". На срещата в олимпийското село присъства и генералният секретар на БОК Белчо Горанов, както и повечето треньори и официални лица от делегацията.

След пожеланията последваха общи снимки и селфита, а Стефка Костадинова дълго разговаря индивидуално със спортистите и техните наставници, предадоха от олимпийския комитет. След това председателят на БОК е инспектирала условията в олимпийското село.

Дневник