Реал" (Мадрид) се върна на победния път в Ла Лига след успех с 5:2 над "Реал" (Сосиедад). Шампионът на Испания постигна трета победа в последните си четири мача и показа, че вече навлиза в по-добра форма. Победата подейства като загрявка за "Реал" преди двубоя с ПСЖ от осминафиналите в Шампионската лига.

Кристиано Роналдо отбеляза хеттрик, а по веднъж се разписаха Лукас Васкес и Тони Кроос. Мадридчани решиха всичко преди почивката, когато отбелязаха и четирите си попадения.

Португалецът вече има 11 гола през кампанията, в която за първи път реализира хеттрик. Португалецът започна много мудно, а беше наказан и в четири двубоя, но точно преди решителните мачове в Шампионската лига подобрява формата си.

За Роналдо това беше 43-и хеттрик с фланелката на "Реал" (Мадрид). Срещу баските той реализира т.нар. "перфектен хеттрик", вкарвайки с левия и десния крак, и с глава.

Лукас Васкес даде начало в 49-ата секунда, когато засече с глава центриране на Роналдо и преодоля Херони Руи. Началото на двубоя стъписа баските, които много трудно влязоха в срещата и се видя ясно, че нямат план Б, освен глухата защита.

В 27-ата минута Роналдо се разписа след красива флангова атака. Марсело намери нападателя и той от няколко метра не сгреши – 2:0. До края на първата част Тони Кроос с хубав фалцов удар и отново Роналдо направиха преднината на "Реал" четири гола.

След почивката гостите от страната на баските се активизираха, а за това спомогна и фактът, че шампионите свалиха осезаемо темпото. В 74-ата минута Йон намали на 1:4, а в заключителните десет минути паднаха нови два гола.

Роналдо оформи своя хеттрик, а Асиер Ияраменди вкара срещу бившия си тим за крайния резултат 5:2 за "Реал".

Испанският първенец се изправя срещу ПСЖ на 14 февруари на "Сантяго Бернабеу". За първи път действащият шампион на Европа е сочен за аутсайдер, макар и с малко от букмейкърите.

 Дневник