Григор Димитров е почти напълно възстановен от контузията си в рамото, която го извади от турнира в София. Българският тенисист призна, че се чувства много по-добре и преди началото на надпреварата в Ротердам от сериите АТП 500, обяви своите очаквания.

"Рамото ми е доста по-добре. Имах възможност да се възстановя и да тренирам добре в последните няколко дни. Харесвам Ротердам, защото това е първият турнир, в който играх, когато влязох в световния тур", каза българският тенисист, който обясни, че пази отлични спомени от Холандия.

В интервю преди началото на турнира българинът обясни, че понякога очакванията към даден тенисист могат да бъдат опасни. Също така Димитров определи, че вече е достатъчно зрял, за да разбере, че приема по-добре тежките физически натоварвания.

"Винаги изисквам повече от себе си. Аз съм максималист и искам да се представям все по-добре, но това може да бъде и опасно. Колкото и високо да си в ранглистата, никога не трябва да губиш уважението си към играта. Трябва да помниш откъде си тръгнал, какво си направил, защото нищо не идва даром", каза българинът.

Димитров уточни, че е готов почти 100% за следващите си мачове и се чувства доста по-добре физически. Той разкри, че се надява някой ден да вдигне титлата от турнира в Ротердам.

"Сега за мен е важно да възвърна добрата си форма, да навляза в ритъм мач след мач. Надявам се сезонът ми да продължи добре", добави българинът.

От понеделник той ще слезе до №5 в световната ранглиста, като ще размени позицията си с Александър Зверев. Първите трима остават непроменени – Рафаел Надал, Роджър Федерер и Марин Чилич.

Димитров си поставя за цел подобряване на резултатите от турнири, където не се представи силно през 2017 г.

"Искам да бъда по-добър на турнирите от Големия шлем, където не бях на ниво миналата година. Това, разбира се, е приоритет на всеки тенисист. Преди година направих много добри неща на корта и извън него, успях да съм по-постоянен. Може би малко изненадах себе си с някои резултати, но физически знам, че съм готов да се боря на най-високо ниво", завърши Димитров.

На турнира в Ротердам той ще започне срещу японеца Юичи Сугита. До момента Димитров има две победи срещу този съперник, като те дойдоха в сериите "Мастърс" на твърди кортове и бяха изиграни през 2016 и 2017 г.

При успех във втория кръг българинът ще срещне победителя от мача между Филип Крайнович и Феликс Оже-Алиасим. По-нататък е възможна среща с Лука Пуи.

Миналия сезон в Ротердам Димитров стигна до четвъртфиналите, където загуби от Давид Гофен. Сега може да се стигне до нов мач помежду им, но в полуфиналите.

Дневник