Ливърпул" премина с отличен изпитанието при гостуването на "Саутхемптън" и спечели с 2:0 на южния бряг. Червените не срещнаха никакви проблеми срещу закъсалия тим на "светците" и го оставиха в зоната на изпадащите. Роберто Фирмино и Мохамед Салах вкараха головете за тима на Юрген Клоп още преди почивката, а победата можеше да бъде и много по-изразителна.

Успехът на "Сейнт Мери" върна червените на трето място в класирането, но отборът вече е само на две точки зад "Манчестър юнайтед".

Мениджърът на червените Юрген Клоп също имаше повод да празнува, след като той постигна 50-а победа във Висшата лига, откакто е начело на отбора.

Срещата започна отлично за гостите и още в шестата минута Фирмино се разписа. Бразилецът вкара след подаване на Салах и фронтално срещу вратаря Алекс Маккарти нямаше никакви проблеми да се разпише, за да закръгли сметката си на 20 гола във всички турнири.

"Светците" опитаха да отговорят и на няколко пъти поставиха под напрежение защитата на гостите. Най-доброто положение за Саутхемптън" се откри пред Пиер-Емил Хойберг, който от пет-шест метра стреля право в тялото на вратаря Кариус.

Тъкмо когато всичко отиваше към крехък аванс за червените на почивката Салах удвои преднината на своите с дежурния си гол. Египтянинът отбеляза много красиво попадение, което дойде след пас с пета от Фирмино.

Салах вече има 22 гола през кампанията и е само с един по-малко от Хари Кейн. С 21 пък е Серхио Агуеро.

Второто полувреме мина изцяло под диктовката на футболистите на Юрген Клоп. Те отправиха 11 удара и като по чудо не победиха с още по-изразителен резултат. Учудващо вместо да осъществи натиск "Саутхемптън" игра хаотично и без идея. През вторите 45 минути "светците" стигнаха само до един изстрел, но той беше покрай вратата.

След последния съдийски сигнал очаквано футболистите на Маурисио Пелегрино бяха изпратени с освирквания. Тимът се намира на 18-о място със само 26 точки от 27 срещи.

Дневник