Само за два кръга "Барселона" пропиля четири точки от преднината си в Ла Лига и вече е само на седем пред "Атлетико" (Мадрид). В мач от 23-ия кръг на първенството каталунците завършиха наравно 0:0 на "Камп ноу" с "Хетафе".

Футболистите на Ернесто Валверде подцениха съперника си и въпреки, че излязоха в много офанзивен състав, направиха един от най-безличните си мачове през сезона. След равенството 1:1 с "Еспаньол" преди седмица, когато то изглеждаше като успех, сега каталунците могат да съжаляват, заради непретенциозния опонент.

Двубоят беше по-специален за Лионел Меси, който изигра своя мач №300 на "Камп ноу". В досегашните 299 срещи аржентинецът имаше 309 отбелязани попадения, но не успя да се разпише отново.

Заради различни проблеми Валверде излезе с експериментална защита, в центъра на която си партнираха новото попълнение Йери Мина и крайният бранител Люка Дин. Юмтити пропусна мача заради наказание, а Пике остана на пейката заради леки болежки.


През първата част каталунците играха отпуснато и без никаква скорост в предни позиции. Въпреки че се разчиташе на Суарес, Меси, Пако Алкасер и Филипе Коутиньо, "Барселона" не успя да създаде нито едно голово положение.

За първи път от 21 април 2012 г., каталунците не отправиха точен удар през първата част на свой домакински мач. Това се беше случило последно срещу "Реал" (Мадрид).

След 15-минутната пауза играта на лидерите се оживи, но те не стигаха с лекота до вратата на Висенте Гуаита. "Хетафе" действаше много организирано и компактно, като се бореше по целия терен. Луис Суарес беше хванат четири пъти в засада, а въпреки че отправиха шест точни удара каталунците не успяха да реализират гол.

През втората част притежанието на топката беше 81% в полза на домакините и се играеше буквално на една врата. В самия край на двубоя Мина имаше отличен шанс да се разпише, но Гуаита спаси.

За "Хетафе" равенството е четвърто в клубната история на "Камп ноу". Преди този двубой скромният тим имаше 0:0 през сезон 2007-08, 1:1 през 2008-09 и 2:2 през 2013-14.

Дневник