Носителката на 23 индивидуални титли от Големия шлем Серена Уилямс претърпя загуба в първия си официален мач, откакто през септември стана майка за пръв път.

36-годишната американка и сестра й Винъс Уилямс отстъпиха срещу холандския тандем Лесли Керкхов и Деми Схуурс с 2:6, 3:6 в двубой от световното отборно първенство за жени "Фед къп".

Срещата беше без значение за крайния изход, тъй като САЩ вече си бяха осигурили класирането за полуфиналите в Световната група. Успехът беше изкован в първите три индивидуални срещи. Винъс Уилямс нямаше проблеми срещу Аранча Рус (6:1, 6:4) и Рикел Хогенкамп (7:5, 6:1), а Коко Вандеуей направи драматичен обрат срещу Хогенкамп след 4:6, 7:6 (6), 6:3.

Двата отбора направиха жест към Серена Уилямс и решиха да проведат мача на двойки, след като четвъртият сингъл - Вандеуей срещу Рус - беше отменен. "Честно казано, се чувствах по-добре, отколкото очаквах. Усещам, че съм на прав път", каза американката след двубоя.

В края на декември Уилямс се включи в демонстративния турнир в Абу Даби, като загуби с 2:6, 6:3, 5:10 срещу шампионката от "Ролан Гарос" Йелена Остапенко. Тя се надяваше да защитава титлата си от Australian Open, но впоследствие се оттегли, тъй като не беше напълно готова за игра.

"Не знаех какво да очаквам. Може би затова се чувствах по-добре, отколкото предполагах. Не очаквах да имам толкова мощ в сервисите си, въпреки че много от тях не влизаха. Мисля, че това е една много доба стъпка в правилната посока", каза още Уилямс след двубоя за "Фед къп".

Тя допълни, че продължава да има високи очаквания към себе си. "Ако се завърна с ниски очаквания, тогава по-добре да спра да се занимавам с тенис. При мен това никога няма да се случи. Винаги излизам на корта с най-големите очаквания към себе си."

Дневник