Футболист №1 на България Ивелин Попов ще доиграе сезона в "Рубин" (Казан). Атакуващият полузащитник на "Спартак" (Москва) беше изпратен под наем в тима от Казан, тъй като не получава много шансове да играе в състава на шампионите.

В събота Попов потвърди пред "Дневник" за очертаващата се сделка. Днес тя беше финализирана и потвърдена от "Рубин" в социалните мрежи. В договора за наем няма клауза за откупуване през лятото, а "Спартак" ще плаща две трети от заплата на българина, твърди руското издание "Спорт експрес".

Попов, който миналия месец спечели третата си поредна награда за футболист №1 на България, има договор със "Спартак" до лятото на 2019 г. През шампионския сезон на московчани той изигра 24 мача във всички турнири, но нито веднъж не записа пълни 90 минути.

През настоящата кампания капитанът на националния отбор има 21 мача във всички турнири. Попов започна като титуляр в 12 срещи, но само в три от тях остана на терена до последния съдийски сигнал. Той не беше включен в зимния подготвителен лагер на "Спартак" в Сочи.

Докато тимът от Москва се бори да защити титлата си, "Рубин" не се намира в добро състояние и води битка за оцеляване в Премиер лигата. Двукратният шампион Русия заема 11-о място, като е на четири точки от зоната на изпадащите и на две от позициите, които пращат на бараж за оставане в елита.

Dnevnik.bg