Германия остава начело в класирането по медали след третия ден от зимните олимпийски игри. Днес биатлонистката Лаура Далмайер донесе четвъртото злато за страната си след триумф в преследването.

Германците имат четири олимпийски титли, едно сребро и два бронза. След това се нареждат холандците с три златни, два сребърни и два бронзови медала.

На третото място в класирането е Норвегия, чиито спортисти са взели най-голям брой медали - девет, като два са златни. Общо 17 страни вече са спечелили отличия от игрите в Пьонгчанг.

Огромен принос за Германия има Далмайер, която взе две олимпийски титли. Тя стана първата състезателка, която печели златен дубъл в спринта и преследването в биатлона. След като в събота спечели по категоричен начин спринта на 7.5 километра, 24-годишната биатлонистка успя да задържи първата позиция и триумфира в преследването на 10 километра.

Златни медали до момента са спечелили девет държави, сред които са Канада, САЩ, Франция, Швеция, Австрия и домакинът Южна Корея. Десетката се допълва от Япония.

Олимпийските спортисти от Русия са 12-и с две отличия - сребро и бронз.

Dnevnik.bg