Шампионската лига се завръща с първите два мача от осминафиналите. В по-интересния финалистът от миналия сезон "Ювентус" приема "Тотнъм". В другата среща за деня "Базел" е домакин срещу водача във Висшата лига "Манчестър сити".

Погледите са насочени към Торино, където "шпорите" гостуват за пръв път. Букмейкърите дават предимство за "бианконерите", но съперникът им не бива да бъде подценяван.

"Тотнъм" беше част от силното представяне на английските клубове през есента, като за пръв път Висшата лига има пет отбора в осминафиналите. Съставът от Лондон натрупа увереност, като излезе победител в една от най-трудните групи, в която бяха още шампионът от последните два сезона "Реал" (Мадрид) и "Борусия" (Дортмунд).

"Тотнъм" влиза с настроение в мача, след като победи "Арсенал" в градското дерби през уикенда.

"Ювентус" също е в отлична форма, като след колебливото начало на сезона успя да се вдигне и влезе в оспорвана надпревара с водача "Наполи" за първото място в Серия А. Дългата победна серия донесе увереност на "бианконерите", които обаче имат проблеми с отсъстващи футболисти.

Масимилиано Алегри няма да може да използва Бардзали, Куадрадо, Дибала, Хьоведес и Матюиди. На линия са водещите нападатели на двата отбора - Гонсало Игуаин и Хари Кейн.

"Очевидно ще бъда доволен, ако не допуснем гол. Предстои оспорван мач, ще трябва да сме съсредоточени и много внимателни. Трябва да използваме главите и техниката си, защото те са силен физически отбор", каза Алегри.

Според него "Ювентус" е израснал много, като е натрупал увереност в Европа в последните години. "Достигнахме два пъти до финала за три години и това е много важно. Винаги съм казвал, че "Реал" е единственият отбор, който се е представял по-добре в последните сезони".

Мениджърът на "Тотнъм" Маурисио Почетино посочи, че въпреки проблемите "Ювентус" остава много силен съперник. "Те са топ отбор. Да, вие ще кажете, че ги няма Дибала, Бардзали, Куадрадо - толкова важни играчи. Но, разбира се, "Ювентус" има фантастичен отбор. Футболистите, които ще са на терена, имат качествата да играят по начина, по който се иска от тях."

В другата среща "Манчестър сити" изглежда пълен фаворит. В своя стил Хосеп Гуардиола каза, че краткосрочната цел е достигането до четвъртфиналите.

"Имам пълно доверие в играчите, няма съмнение в това. Те го знаят. Целта ни е да се представим по-добре от миналия сезон, което значи да стигнем четвъртфиналите. Това ще е достатъчно в краткосрочен план", заяви испанецът.

По думите му "гражданите" са се справили по-добре дотук през сезона спрямо миналата година. Според него е важно отборът "да контролира лошите моменти", тъй като турнирът е много силен.

Dnevnik.bg