Българската състезателка в ски бягането Антония Григорова отпадна в квалификацията в спринта по време на олимпийските игри в Пьонгчанг. Тя завърши 66-а от 68 участнички.

Григорова финишира за 3:59.77 минути. Тя остана на 51.03 сек от шведката Стина Нилсон, записала най-бързото време в квалификацията.

Само две състезателки бяха по-бавни от Григорова, като завършиха за повече от 4 минути - корейката Джу Хери и Саманех Бейрами Бахер от Иран.

За следващата фаза от надпреварата се класираха първите 30. Финландката Айно-Кайса Сааринен последна влезе във финала с 3:24.02, което е с 35.75 секунди по-бързо от Григорова.

Българката, която участва за трети път в олимпийски игри, пропусна скиатлона (7.5 км класически стил и 7.5 км свободен стил), за да се съсредоточи върху спринта и масовия старт на 15 февруари.

"Ще направя всичко възможно да подобря класиранията си от предишните две олимпиади. Чувствам се в отлична форма и се надявам в Пьонгчанг да съм във върхова кондиция, за да дам максимума от себе си", каза Григорова, преди да отпътува към Южна Корея.

Дневник