Съдиите в европейските футболни турнири бяха посъветвани от УЕФА да защитават играчите, като наказват всяко опасно нарушение. По този начин организацията цели да намали грубостите и контузиите във футбола.

"Не искаме ситуации, в които бъдещето на играча е поставено под въпрос заради тежка контузия след нарушение. Независимо дали е умишлено или несъзнателно, играчът, който извършва нарушението, рискува да причини контузия", каза шефът на съдиите към УЕФА Пиерлуиджи Колина.

УЕФА е възложила мисията на реферите "да защитават репутацията на футбола". Колина допълни, че футболистите трябва да уважават съперника си и да показват "положително поведение по същия начин, по който искат и другите да се държат с тях".

От УЕФА настояват още съдиите да не толерират поведението на футболисти, които се опитват да повлияят при вземането на решения от арбитрите.

Тази вечер ще се изиграят първите два двубоя от решителната фаза на Шампионската лига. Финалистът в последното издание "Ювентус" е домакин на "Тотнъм", докато "Базел" приема водача във Висшата лига "Манчестър сити".

Дневник