Обтегнатите отношения между Русия и Украйна в последните години ще имат сериозни последствия върху спорта. Въпреки уверенията от Киев, че международната криза между двете страни няма да засяга други области, това няма да се случи.

Заради кризата на Кримския полуостров и замразените отношения между двете съседни страни, Украйна реши да не излъчва световното първенство по футбол. То ще се проведе това лято в Русия, но украинските жители няма да могат да го наблюдават по украинската национална телевизия, както е обичайната практика.

"Отказахме да излъчваме първенството, въпреки че държим правата", каза изпълнителният директор на националната телевизия Зураб Аласаня.

Спортният министър на Украйна Игор Жданов също призова украинските фенове да не пътуват до Русия за турнира. Националният тим на страната не успя да се класира, след като остана на трето място в групата си след Исландия и Хърватия.

"От гледна точка на нашите национални интереси не искахме световното първенство да се провежда в Русия. Затова съветваме нашите сънародници да не пътуват за страната", каза министърът.

Дневник