След близо четири години без победа в дербито с ЦСКА, "Левски" спечели най-интересния волейболен сблъсък след петсетова драма в зала "Универсиада" в София. Сините се наложиха с 3:2 (21:25, 25:27, 25:23, 25:19, 17:15), въпреки че изоставаха с 0:2 и бяха много близо до изразителна загуба.

Сблъсъкът беше изпълнен с много грешки от двата тима и изключително драматични моменти, но в края "Левски" показа по-здрави нерви.

С успеха си тимът на Владимир Николов се приближи до топ 3 в класирането само три кръга преди края на редовния сезон като запазва шестото място с 32 точки. ЦСКА е трети с 11 победи и шест загуби, като има 44 точки.

Над всички в мача беше Смилен Мляков, който поведе "Левски" към обрата. Бившият играч на ЦСКА не започна добре и имаше сериозни проблеми, но след това се стабилизира, а оставянето му на пейката от Владимир Николов му подейства по-добре.

"Мачът беше много равностоен, но мисля че ключови бяха грешките, които те допуснаха. Доволен съм, но с оглед на здравословните проблеми на ЦСКА 3:0 или 3:1 повече би ни прилягало. Все пак победата е победа", каза Николов след двубоя.

В първите два гейма ЦСКА игра по-съсредоточено и не остави "Левски" да разгърне играта си. Червените бяха много близо до чиста победа, но в третата част допуснаха няколко грешки, които се оказаха решаващи.

Късата скамейка на Александър Попов също повлия в края на мача, когато водещите играчи се измориха.

"Във волейбола това често се случва, ние загубихме темпото си, а "Левски" след няколко спечелени "наши" точки в края на третия гейм, обърна развоя на мача. Не мога да съм недоволен, защото не играхме лошо", каза Попов след двубоя.

Дневник