Пет български състезатели ще стартират в петия ден от програмата на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Мария Киркова се надява най-накрая да започне участието си в Южна Корея със слалома от алпийските ски. Старт имат и биатлонистките.

След няколко дни на много ветровито време в алпийския център в Йонгпьонг и отлагания на стартове, във вторник беше проведена комбинацията при мъжете. Това дава надежда на жените, че ще стартират в слалома.

Гигантският слалом, който трябваше да се проведе в понеделник беше отложен за 15 февруари заради силен вятър, като на моменти поривите достигаха до 70 км/ч. Вятър имаше и във вторник в алпийската комбинация, но синоптиците успокоиха, че в следващите дни времето в Пьонгчанг ще се подобри.

Първият манш в слалома е в 3.15 часа сутринта, а Киркова е със стартов номер 61. 32-годишната скиорка ще участва на трета олимпиада, като иска да подобри класирането си от Сочи, когато не завърши. Във Ванкувър Киркова участваше само в скоростните дисциплини.

В 13.05 часа е поредният старт за биатлонистките. Десилава Стоянова, Емилия Йорданова, Стефани Попова и Даниела Кадева ще участват в индивидуалния старт на 15 километра. Петата българска биатлонистка Милена Тодорова, която остана 84-а в спринта, напусна Пьонгчанг и се отправи към Рига за световното първенство за девойки.

Дневник