Носителят на трофея "Реал" (Мадрид) победи "Пари сен жермен" с 3:1 в първия мач от най-големия сблъсък в осминафиналите на Шампионската лига. Парижани поведоха на "Сантяго Бернабеу" с гол на Адриен Рабио, но домакините изравниха в края на първото полувреме след точно изпълнена дузпа от Кристиано Роналдо. Белите обърнаха резултата с втори гол на Роналдо в 83-ата минута, а три по-късно Марсело отбеляза трето попадение и даде солиден аванс на своя отбор преди реванша във Франция.

Първото полувреме изобилстваше от интересни ситуации пред двете врати. Мачът започна с натиск на "Реал". Домакините заложиха на агресивна преса в половината на съперника, а ПСЖ действаше доста плахо в първите десетина минути.

В третата минута Роналдо беше изведен по чудесен начин от Иско, но стреля покрай вратата. След това се стигна до няколко корнера пред вратата на парижани, които създадоха напрежение в наказателното поле. Отбраната на гостите все пак се справи.

Постепенно играта се изравни и ПСЖ започна да поглежда доста по-опасно към вратата на "Реал". Неймар беше изведен на скорост по левия фланг и центрира към Единсон Кавани, но Рафаел Варан се намеси решително и предотврати почти сигурен гол.

"Реал" изпитваше много трудности в дясната част на своята защита, където заради наказание на титуляра Дани Карвахал трябваше да действа централният защитник Начо Фернандес. ПСЖ се възползваше от това и често атакуваше през тази зона чрез Неймар. В 27-ата минута бразилецът се разходи между няколко бранители на "Реал", но след това се подхлъзна и загуби топката.

Секунди по-късно се стигна до огромен пропуск на Роналдо. Петкратният носител на "Златната топка" получи страхотно извеждащо подаване от Марсело, но стреля право в главата на вратаря Алфонс Ареола. В 32-ата минута Серхио Рамос се извиси в наказателното поле след центриране от корнер, но неговият удар с глава беше спасен от Ареола.

В следващата атака гостите откриха резултата. Килиан Мбапе проби по десния фланг и центрира към Кавани, който пропусна за Неймар. Фернандес успя да попречи на бразилеца да отбележи, като отклони топката. Тя обаче попадна в Адриен Рабио, който беше оставен абсолютно сам от полузащитниците на "Реал". Французинът овладя спокойно и изпрати топката под гредата.

"Реал" можеше веднага да изравни, но Роналдо направи още един сериозен пропуск. Той успя да отнеме топката на десния край на наказателното поле, влезе навътре и отправи силен удар с левия крак, който обаче премина високо над врата.

В ответната атака ПСЖ беше близо до втори гол след груба грешка в отбраната на "Реал". Кавани беше изпуснат в наказателното поле, но се забави с изстрела и беше блокиран от защитник в бяло. На другата врата Роналдо отново имаше шанс за стреля от добра позиция, но след рикошет топката излезе в корнер.

В 41-ата минута Карим Бензема отправи хубав изстрел с левия крак от движение, но Ареола направи страхотно спасяване с една ръка. "Реал" все пак поведе секунди по-късно, след като Джовани Ло Селсо направи много глупава дузпа.

Тони Кроос нахлу в наказателното поле в близост до аутлинията. Ло Солсо го хвана с ръка за рамото и германският защитник веднага използва случая да се строполи на земята. Главният съдия Джанлука Роки посочи бялата точка, а Роналдо реализира дузпата с безкомпромисно изпълнение.

Второто полувреме започна с натиск на "Реал", но първата опасна ситуация беше пред вратата на домакините. Мбапе получи топката вдясно и стреля по диагонала, но Кейлор Навас спаси. В 54-ата минута и Рабио получи шанс да шутира от добра позиция, но топката се отби в ръката на Рамос. Играчите на ПСЖ претендираха за дузпа, но такава не беше отсъдена.

Последваха тактически рокади в двата отбора. Гарет Бейл се появи на мястото на Бензема и Роналдо застана на върха на атаката. Десният бек Тома Мюние смени Кавани в състава на ПСЖ, което даде възможност на Дани Алвеш да заиграе в по-предни позиции.

Парижани бяха по-добрият отбор в следващите минути и няколко пъти създадоха напрежение пред вратата на Навас. В 76-ата минута Юри Берчиче доста отлично центриране от левия фланг към вратарското поле, но двама футболисти на ПСЖ не успя да стигнат до топката.

Зидан потърси промяна и пусна в игра Лукас Васкес и Марко Асенсио вместо Каземиро и Иско. Това даде резултат и "Реал" заигра много по-агресивно в атака. След няколко интересни ситуации пред вратата на ПСЖ "Реал" стигна до втори гол с доза късмет.

В 83-ата минута Асенсио нахлу отляво и опита центриране по земята във вратарското поле. Ареола отби топката, но Роналдо беше на точното място и успя да я изпрати в мрежата с коляно - 2:1.

Три минути по-късно мадридчани нанесоха още един удар, а Асенсио отново беше в основната. Испанският халф се измъкна отляво и върна топката към Марсело, който с първото си докосване не остави шансове на Ареола - 3:1.

До края на мача ПСЖ можеше да намали резултата и да си осигури по-добри позиции преди реванша в Париж, но Навас спаси удар на Мбапе от малък ъгъл. В последната секунда на мача и Неймар пропусна добра възможност за втори гол.

Дневник