Григор Димитров ще се изправи срещу сърбина Филип Крайнович във втория кръг на турнира от категория "АТП 500" в Ротердам. Двубоят е трети в днешната програма на централния корт и се очаква да започне около 16.00 часа българско време.

Преди това на централния корт трябва да се изиграят още два осминафинала на сингъл. Руснакът Андрей Рубльов и босненецът Дамир Джумхур откриват програмата в 12.00 часа. Победителят от този мач ще играе в четвъртфиналите с Димитров или Крайнович. Друг от армадата руски таланти - Данийл Медведев, среща опитния французин Пиер-Юг Ербер във втория мач днес.

Димитров започна турнира с трудна победа срещу Юичи Сугита. Българският тенисист изигра силен първи сет, а във втория преодоля ранен срив, за да спечели с 6:4, 7:6 (5) за 96 минути. Крайнович премина през много тежък двубой с канадския тинейджър Фелиск Оже-Алясим - 6:2, 3:6, 7:5.

Сърбинът, който заема 38-oто място в световната ранглиста, има три загуби в трите си мача с Димитров. 25-годишният тенисист от Сомбор е достигал до №33 и все още не е печелил титла от календара на АТП. Той сътвори истинска сензация в края на миналия сезон, когато стартира от квалификациите и стигна до финала на мастърса в Париж.

"Той игра добре в края на миналата година, играта му се получаваше. Аз обаче съм съсредоточен върху своята игра. Ако играя добре, спазвам правилната тактика и се движа добре по корта, мачът може да се окаже и много лесен. Трябва и физически да съм на добро ниво", каза Димитров на пресконференцията след победата срещу Сугита.

За него това беше първи мач след Australian Open. Българинът се отказа от провелия се миналата седмица турнир в София заради контузия в рамото. След мача със Сугита той заяви, че все още има леки болки, но рамото му е наред.

"Тялото ми реагира добре. Рамото е наред. Болките поотминаха, но все още има дни, когато ме опъва. Говорихме с отбора, че първият мач винаги е труден. От три седмици не бях играл и винаги е трудно да намериш своя ритъм на корта след такава пауза. С всеки следващ мач нещата трябва да се получават все по-добре", каза още Димитров.

Той участва за седми път в турнира в Ротердам. Най-доброто му представяне в холандския град беше през 2013 г., когато достигна до полуфиналите, където загуби от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро. Миналата година българинът беше спрян на четвъртфинал от Давид Гофен.

Дневник