Антония Григорова остана извън първите 60 и във втория си старт на олимпийските игри в Пьонгчанг. След 66-ото място в класическия спринт представителката на България даде 66-и резултат на 10 километра свободен стил, дисциплината, за която се готвеше преди началото на игрите.

Григорова изостана с повече от четири минути от победителката Рагнилд Хага от Норвегия. За скандинавската страна това беше първи златен медал при жените, след като преди това Симен Крюгер и Йоханес Клаебо триумфираха в скиатлона и класическия спринт. Страната има общо пет златни отличия от началото на надпреварата.

Хага, която дебютира на олимпийски игри, не беше слагана сред фаворитките, но се представи много силно и финишира за 25:00.5 минути. Тя изпревари Шарлоте Кала, която триумфира в скиатлона, а бронзовите медали са два. Марит Бьорген и Криста Пармаковски завършиха с равно време – 31.9 секунди след победителката.

Легендарната Бьорген спечели 12-и медал на зимни олимпийски игри и втори в Пьонгчанг, след като взе сребро в скиатлона.

За българската състезателка Григорова остава още един старт в Пьонгчанг. В последния ден от игрите тя ще участва на 30 километра.

Дневник