ЦСКА представи пето ново попълнение преди подновяването на първенството в Първа лига. Два дни преди двубоя с "Верея" червените подписаха с ганаеца Едвин Джеси, който е национал на африканската страна.

Джеси е крило, като досега е играл за отбора на "Олесунд" в Норвегия. За последните два сезона има 53 мача и 12 гола в първенството. "Ръководството се споразумя за правата му с досегашния му клуб "Олесунд" от Норвегия и днес футболистът парафира личния си договор", съобщи ЦСКА, без да разкрива подробности.

Футболистът е роден в Холандия, но играе за Гана, защото родителите му са от африканската страна. Той има два мача и един гол за "черните звезди". Джеси, който е на 26 години, е продукт на школата на "АЗ Алкмаар", където е бил съотборник с друг играч на ЦСКА - Роланд Алберг.

"Нямам търпение да започна подготовка с отбора. Радвам се, че ставам част от най-великия български клуб, от който за големия футбол са тръгнали световно признати играчи като Стоичков и Бербатов. В ЦСКА ме доведе амбицията за трофеи и големи мачове в Европа", каза Джеси пред CSKA.BG.

Преди него тимът привлече четирима други през зимата - Алберг, Жеферсон Телес, Жан Карлос Бланко и Андре Монтейро-Укра.

Dnevnik.bg