Южна Корея е похарчила 2.6 милиона долара по настаняването и осигуряването на добри условия за севернокорейската делегация, пише "Ройтерс".

В сумата не влиза престоят на 22-ата спортисти от комунистическата страна, които живеят в олимпийското село в Гангвон. Тренировките и подготовката на севернокорейските състезатели струват на организаторите общо 50 хиляди долара.

Останалите 418 членове на делегацията, сред които са 229 мажоретки и 137 артисти, са настанени в хотели. Всеки представител на Северна Корея в Пьонгчанг струва по 6200 долара на организаторите на игрите.

Мажоретният състав е настанен в четиризвезден хотел, където стаите струват от 230 до 670 долара за нощувка. "Армията от красавици" доби известност с подкрепата си за обединения корейски отбор в женския хокей.

След участие в демонстрация 30-те севернокорейски таекуондисти отсядат в петзвездния Grand Walkerhill Hotel. В хотела са гостували известни личности като Майкъл Джексън и Парис Хилтън.

Преди началото на игрите делегация от Северна Корея инспектира съоръженията в Пьонгчанг. Престоят на севернокорейските представители е излязъл 25 хиляди долара.

Южна Корея се надява да стопли отношенията си със Северна Корея чрез игрите в Пьонгчанг. Полуостровът е разделен вече близо 70 години, като двете страни все още нямат подписан мирен договор.

Дневник