Арсенал" направи скок към осминафиналите в Лига Европа след убедителна победа при гостуването си на "Йостерсунд". Лондончани спечелиха с 3:0 и си улесниха максимално задачата за реванша.

Головете за успеха вкараха Начо Монреал, Месут Йозил и Папагианопулос, който прати топката в собствената си врата.

"Арсенал" сложи точка на вихрената седмица за английските отбори в евротурнирите. По-рано "Манчестър сити" и "Ливърпул" спечелиха гръмки победи в Шампионската лига също като гости, а "Тотнъм" се вдигна след 0:2 срещу "Ювентус" и си тръгна с равенство.

В 13-ата минута Монреал се оказа на правилното място и отблизо вкара избитата от вратаря на съперника топка. В 24-ата Мхитарян ритна силно топката и след рикошет в тялото на Папагианопулос топката влезе във вратата на домакините.

Йозил получи в наказателното поле в 58-ата минута и увеличи преднината на "Арсенал". В последните секунди "Йостерсунд" изпусна възможността да отбележи почетен гол. Тогава Петерсен пропусна дузпа.

Воденият от Станимир Стоилов "Астана" загуби с 1:3 от "Спортинг" (Лисабон) на свой терен.

В един от най-очакваните мачове от 1/16-финалите в надпреварата водачът в Серия А "Наполи" отстъпи с 1:3 срещу "Лайпциг". Италианците поведоха в началото на втората част с гола на Унас.

С два гола на Тимо Вернер и един на Брума германският отбор направи обрат и взе отлична преднина в двубоя.

Друг представител на Бундеслигата - "Борусия" (Дортмунд), също постигна обрат срещу италианци. С два гола на взетия от "Челси" Миши Батшуай жълто-черните спечелиха с 3:2 срещу "Аталанта".

Обрат имаше и в Ница, където местният отбор поведе с два гола на Марио Балотели, но падна с 2:3 от "Локомотив" (Москва). Трите попадения за руския състав бяха дело на Фернандес.

"Атлетико" (Мадрид) не срещна затруднения и записа 4:1 срещу "Копенхаген" в Дания.

Дневник