Григор Димитров се изправя срещу руснака Андрей Рубльов в четвъртфиналите на турнира от категория "АТП 500" в Ротердам. Българският тенисист отново беше поставен трети на централния корт, като се очаква двубоят да започне около 15.30 часа.

Преди това ще се изиграят две срещи. Програмата стартира в 12.00 часа с мача на двойки Дамир Джумхур и Филип Крайнович срещу Оливир Марах и Мате Павич. В 13.00 часа на корта излизат Томаш Бердих и миналогодишният финалист в Ротердам Давид Гофен. Победителят от този мач ще играе в полуфиналите с Димитров или Рубльов.

Българинът и руснакът ще се срещнат за трети път в последната половин година. Те се изправиха един срещу друг в последните два турнира от Големия шлем - Australian Open и US Open, като размениха по една победа. Димитров спечели с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 в третия кръг в Мелбърн, а Рубльов - със 7:5, 7:6 (3), 6:3 във втория кръг в Ню Йорк.

"Той много обича да играе на закрито. Настилката му пасва. Наистина играе добре тук, атакуващо. Съсредоточен върху това какво мога аз да направя, за да противодействам на играта му. Мисля, че в момента намирам правилната форма. Надявам се да играя още по-добре", каза Димитров след победата срещу Крайнович в осминафиналите, цитиран от tennis24.bg.

Димитров премина два трудни теста в първите два кръга. Той показа по-добра игра в най-важните моменти, за да победи Крайнович със 7:6 (4), 7:5, а в първия кръг елиминира японеца Юичи Сугита след 7:6 (5), 6:4. Ако запише трета поредна победа в турнира, българинът ще си върне четвъртото място в ранглистата от Александър Зверев.

Димитров достигна до четвъртфиналите в Ротердам за втори поредна година и общо за трети път. През 2017 г. той отстъпи срещу Гофен с 4:6, 6:1, 3:6. През 2013 г., когато записа най-доброто си представяне в турнира, Димитров победи Maркос Багдатис с 6:7 (4), 7:6 (0), 6:3, преди да бъде спрян в полуфиналите от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро (4:6, 4:6).

Днес на корта ще бъде и водачът в основната схема в Ротердам Роджър Федерер. 36-годишният швейцарец ще играе с холандеца Робин Хаазе. Ако спечели мача, носителят на 20 титли от Големия шлем ще оглави световната ранглиста и ще стане най-възрастният №1 в историята на тениса.

Двубоят между Федерер и Хаазе започва в 20.30 часа. След това ще се изиграе последният четвъртфинал, който противопоставя преминалия през квалификациите Данийл Медведев и влезлия в основната схема като "щастлив губещ" от предявките Андреас Сепи.

Дневник