Собственикът на "Левски" Спас Русев и футболният деятел Валентин Михов влязоха в изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС). Те са двама от четиримата нови членове на управителния орган на организацията.

Другите са депутатът от БСП и член на парламентарната комисия по младежта и спорта Димитър Георгиев и адвокатът Михаил Статев, който е член на апелативната комисия към БФС и бивш член на управителния съвет на "Черно море".

От предишния състав на изпълнителният комитет на футболния съюз отпаднаха собственикът на "ЦСКА - София" Гриша Ганчев и Наско Сираков, който сам е пожелал да напусне.

"Повече няма с какво да бъда полезен. Така смятам. В последните четири години съм направил над сто предложения по време на заседанията и нито едно не беше прието. Тогава защо да остана? Решението съм си го взел отдавна", обясни бившият голмайстор и изпълнителен директор на "Левски".

Другите двама, които вече не са част от изпълнителния комитет на БФС, са бившият президент на "Локомотив" (София) Николай Гигов и бизнесменът Марин Митев, който е съсобственик в "Химимпорт", "Централна кооперативна банка" и футболния "Черно море".

Местата си в 14-членния изпълком запазват вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков, Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов, отговорникът за детско-юношеския футбол Емил Костадинов, собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов, президентът на Аматьорската футболна лига Румян Вълков, кметът на Созопол Панайот Рейзи, изпълнителният директор на "ОМВ България" Петър Величков и юристът и депутат от ДПС Камен Костадинов.

Членовете на изпълнителния комитет бяха номинирани от Борислав Михайлов, който днес спечели четвърти пореден мандат начело на БФС. След изборите за президент се проведе гласуване на предложения състав на изпълкома. Той беше одобрен с 428 гласа "за".

Dnevnik.bg