Григор Димитров се изправя днес срещу миналогодишния финалист Давид Гофен в полуфиналите на турнира от категория "АТП 500" в Ротердам. Двубоят е втори на централния корт и ще започне в 16.00 часа.

Българският тенисист преследва първи финал в Ротердам. Белгиецът ще опита да достигне до мача за титлата в холандския град за втора поредна година. Преди 12 месеца той беше на един сет от трофея, но допусна обрат срещу французина Жо-Вилфред Цонга - 6:4, 4:6, 1:6.

Гофен е един от най-честите съперници на Димитров в последно време. Българинът се представя много успешно срещу белгиеца, като има пет победи в шестте им мача на ниво АТП, както и три победи в три срещи в турнирите от сериите "Чаланджър" и "Фючърс".

Световният №5 спечели последните си два двубоя с Гофен. Те се изиграха във финалите на АТП в Лондон през ноември - 6:0, 6:2 в груповата фаза и 7:5, 4:6, 6:3 в мача за титлата. Единствената победа на белгиеца обаче дойде точно в Ротердам - 6:4, 1:6, 6:3, в четвъртфиналите през миналата година.

"Условията тук определено му пасват. Той обича да играе в зала. Играе много интелигентно от всяка част на корта. Познаваме се добре и знаем какво да очакваме един от друг. Ще подходя към мача като към всеки друг. Просто искам да направя още една стъпка напред", каза Димитров преди двубоя.

Българският тенисист преодоля четвъртфиналите след много убедителна победа срещу руснака Андрей Рубльов - 6:3, 6:4 за 76 минути. Преди това шампионът от финалите на АТП имаше доста по-трудни изпитания срещу Филип Крайнович и Юичи Сугита, но отново се справи с два сета.


Гофен се класира за полуфиналите без игра, след като неговият съперник Томаш Бердих се отказа заради контузия. Преди това белгиецът се справи с лекота срещу Фелисиано Лопес и Никола Маю, като двете срещи завършиха с еднакъв резултат - 6:1, 6:3.

Дневник