Манчестър юнайтед" се класира безпроблемно за шестия кръг във ФА къп след победа с 2:0 над "Хъдърсфийлд" като гост с голове на Ромелу Лукаку. Белгийския нападател се разписа два пъти и прати отбора си на четвъртфиналите.

"Червените дяволи" се възползваха максимално от шансовете, които им се откриха и на практика вкараха два гола с единствените си точни удари в мача. Малко повече от три месеца след загубата си на същия стадион "Джон Смит" за първенство, този път тимът на Жозе Моуриньо пречупи "териерите".

И двата гола на Лукаку паднаха по идентичен начин. Още в третата минута белгиецът беше изведен от Хуан Мата и с удар по диагонала успя да се разпише. Второто попадение падна в 55-ата минута, когато Алексис Санчес подаде на Лукаку между няколко защитника и голмайсторът не сгреши – 2:0.

Не липсваха и спорни моменти, след като в края на първата част гол на "Юнайтед" беше отменен. Мата се разписа, но след преглед на видеоповторението реферът Кевин Френд прецени, че има засада. Повторенията така и не убедиха дали испанецът е зад последния защитник.

По-рано през деня за четвъртфиналите се класираха още два елитни тима. "Брайтън" надигра "Ковънтри" у дома с 3:1, в битката между представителите на Премиършип "Саутхемптън" победи "Уест Бромич" с 2:1 като гост.

"Суонзи" пък ще мине през преиграване, след като направи 0:0 като гост с "Шефийлд уензди".

Дневник