Ювентус" излезе начело в Серия А след победа с 1:0 над градския съперник "Торино". Сблъсък на Олимпийския стадион нямаше и както в първия двубой за сезона между двата тима, бианконерите излязоха победители. За разлика от първата среща през септември, когато шампионът спечели категорично с 4:0, сега резултатът не беше толкова изразителен.

Единствения гол в 146-ото дерби на Торино отбеляза Алекс Сандро, който се разписа преди почивката.

Бразилецът даде начало на контраатака, подаде на Федерико Бернардески надясно, а италианският национал му върна жеста и центрира успоредно на голлинията, където халфбекът нямаше проблем да отбележи в 33-ата минута.

Най-сериозното притеснение на "Ювентус" в двубоя беше контузията на Гонсало Игуаин. Нападателят получи удар още в петата минута и малко по-късно беше заменен от Бернардески. Травмата на голмайстора на тима идва две седмици преди реванша в Шампионската лига срещу "Тотнъм".

През втората част "биковете" опитаха да отговорят и играха по-активно, но Войчех Шченсни нямаше сериозни проблеми на вратата на "Ювентус".

Трите точки на "бианконерите" позволиха на тима да излезе начело с актив от 65 точки. "Ювентус" има две повече от "Наполи", който играе по-късно със "Спал".

Дневник