Лудогорец" победи "Славия" с категоричното 4:1 и започна пролетния дял в Първа лига с победа. Шампионите не срещнаха абсолютно никакъв проблем с белите и решиха всичко в двубоя преди почивката. Клаудиу Кешеру на два пъти, Анисе и Вандерсон се разписаха за тима на Димитър Димитров, с което "Лудогорец" се върна на върха в подреждането с аванс от една точка пред ЦСКА.

Едва четирима от футболистите, които започнаха срещу "Милан" преди няколко дни, бяха сред титулярите и и срещу "Славия" - Лукас Саша, Сисиньо, Мисиджан и Анисе. Това обаче не се отрази на шампионите и те почнаха много активно.

Още в 18-ата секунда Вандерсон удари греда, а в осмата минута и удар на Кешеру се отби в напречния стълб.

Шампионите поведоха в 18-ата минута, когато засече центриране на Сисиньо. Бразилецът подаде на румънския нападател и той с хубав удар от въздуха откри резултата. Интригата се върна за кратко в 33-ата минута, когато Стефан Велев изравни. Халфът на белите отправи лек удар от границата на наказателното поле, но топката се отби в Георги Терзиев и влетя в мрежата.

Изравнителният гол подейства стимулиращо на тима от Разград и той бързо върна преднината си. Кешеру вкара втори гол в 35-ата минута, а още две по-късно Анисе наказа голяма грешка в защитата на "Славия". Андреа Христов изпусна Анисе, вратарят Стергиакис също излезе неразчетено и се разписа с глава.

През втората част "Лудогорец" свали темпото, но стигна до четвърти гол. Негов автор беше Вандерсон в 52-ата минута.

Притеснително за Димитър Димитров е, че той трябваше да прави две принудителни смени в хода на мача. Крайните бранители Саша и Сисиньо напуснаха с травми, което доведе до експериментален изглед на отбраната в голяма част от мача.

Новината не е добра, тъй като "Лудогорец" има само трима крайни защитници, а за капак Натанаел е наказан и за втория двубой с "Милан" след няколко дни.

Дневник