Шампионът на Испания "Реал" (Мадрид) доказа, че през този сезон всички негови мачове са изпълнени с интрига до самия финал. Гостуването на белите в Севиля на местния "Бетис" се превърна в истинско зрелище и завърши с победа на мадридчани с 5:3.

До последно нищо не беше ясно, след като Карим Бензема подпечата успеха на "Реал" с попадение в 92-ата минута. Съставът на Зинедин Зидан вече е без загуба в пет поредни двубоя и събра 45 точки от 23 срещи, с което заема четвъртата позиция. "Реал" има с мач по-малко от третия "Валенсия", който е с актив от 46 точки.

Тон за головото шоу на "Бенито Виямарин" даде марко Асенсио, който се разписа още в 11-ата минута. Нападателят добави с глава, след като Антонио Адан беше избил лошо удар на Кристиано Роналдо.

"Реал" обаче рухна в края на първата част, когато допусна два гола в рамките на четири минути. В 33-ата минута Манди изравни след хубаво подаване на капитана Хоакин и изстрел с глава, а четири по-късно Начо Фернандес си отбеляза автогол.

След почивката "Реал" започна, както и през първото полувреме и изигра много силни 15 минути. Между 50-ата и 65-ата съставът на Зидан реализира три гола, за да гледа много по-спокойно в оставащите минути. Серхио Рамос, Асенсио и Роналдо направиха преднината на мадридчани два гола, но зелено-белите не се отказаха до самия край.

В 85-ата минута Серхио Леон завърши отлична контраатака с точен удар и върна интригата в двубоя. Едва в добавеното време "Реал" стигна до пети гол, чрез появилия се секунди по-рано Бензема.

С успеха в Андалусия, "Реал" си връща за загубата на своя "Сантяго Бернабеу" по-рано през сезона, когато "Бетис" спечели в 94-ата минута.

Дневник