Слабото представяне на Григор Димитров във финала в Ротердам срещу Роджър Федерер и липсата на отпор срещу носителя на 20 титли от Големия шлем се дължи на здравословен проблем. Това разкри директорът на турнира в холандския град Рихард Крайчек на пресконференция.

"През миналата нощ той се е разболял. Определено не беше 100% във физическо отношение. Извини ми се няколко пъти, но аз му благодаря, че изигра финала. Това е класа от негова страна", каза Крайчек.

Той обясни, че Димитров нито за момент не е споменал, че няма да излезе във финалния мач и е настоял да играе.

Победителят Федерер, който се нуждаеше само от 55 минути, за да си осигури 97-а титла в кариерата, също коментира това. "Взех предимство, че Григор не се чувстваше добре. Това е част от играта", каза Маестрото.

След двубоя Димитров предпочете да не говори за здравословното си състояние, а за играта.

"За съжаление никой тенис мач не продължава само няколко гейма. Опитах се да променя нещо, но не се получи. Няма да е честно да се оправдавам със здравословно състояние. Роджър игра страхотно", каза Димитров пред tennis24.

По време на срещата имаше момент, в който българският тенисист влезе в диалог със съдията на стола Дамиен Дюмюсоа. "Не, не се преструвам..." Тези думи бяха уловени от камерите от устата на Димитров.

"Дюмюсоа определено не го попита дали се раздава 100%, а и такъв въпрос би бил крайно нечестен и некоректен. Но нещо в тона му засегна българина. Димитров му сподели, че не се е чувствал добре предната нощ, но имаше и други реплики. Ще направим всичко възможно да разплетем всичко около разговора", заяви коментаторът на Sky Sports.

Дневник