Френският скиор Матийо Февър беше изпратен вкъщи, след като обясни, че не се интересува колко медала ще спечелят съотборниците му. Приятелят на Микаела Шифрин обясни, че в Пьонгчанг се фокусира единствено върху собственото си представяне.

Французинът остана седми в гигантския слалом, а неговият съотборник Алекси Пинтюро спечели бронзовото отличие. След състезанието Февър отказа да коментира Пинтюро, както и останалите си съотборници Тома Фанара и Виктор Мюфа-Жанде, които се класираха пети и шести.

Френският отбор потвърди, че е отпратил Февър обратно у дома. Скиорът побърза да се извини чрез профила си във фейсбук.

"Казах, че отборното представяне е последното, което ме интересува, след като ме попитаха как се чувствам от добрите резултати на отбора. Бях по-недоволен от моите изяви. Все пак става въпрос за интервю, което ми взеха само 10 минути след спускането ми", написа Февър.

Той се оправда, че е бил афектиран и това се дължи, че е от Южна Франция и "има по-гореща кръв".

Франция спечели три медала в състезнията при мъжете, като Пинтюро взе бронз в гигантския слалом и сребро в комбинацията, а Мюфа-Жанде завърши трети в комбинацията.

По програма Февър трябваше да бъде един от участниците във френския тим за смесеното отборно състезание, но сега ще се наложи промяна. 26-годишният скиор от Ница има 62 старта в Световната купа, в които спечели една победа и пет пъти се качи на подиума. Февър е световен шампион в отборното състезание от миналата година.

Дневник